Grondwater Pompen

Grondwater laag debiet pompen

Grondwater laag debiet pompen


Dubbel klep pompen
Balg pompen
Punt bemonsteraars
Peristaltische pompen
Handpompen
Solinst Laag debiet grondwaterpompen

407 Balg pomp
De hoogste norm in laag debiet grondwaterstaalname. Nooit contact tussen de buitenlucht en het genomen grondwaterstaal.

408 Dubbel klep pomp
Dubbelkleppomp voor een zeer hoogwaardige laag debiet bemonstering van het grondwater.

425 Punt bemonsteraars
Druk cylinders die op elke gewenste diepte gevuld kunnen worden met een discreet grondwaterstaal.

410 Peristaltische pomp
Links en rechts draaiende peristaltische pomp op 12V.

464 pomp controller
Pneumatische controller voor balg en dubbelkleppompen voor het automatisch beheren van druk en ontlucht cycli.

12V Pomp Compressor
Voor het meten van waterstanden en bepalen van temperatuurprofielen.Voor het aansturen van de 464 controller met perslucht in het veld

Verdere kenmerken

Balgpomp
Solinst Model 407
PVC of RVS
Balgpomp  Solinst 407

Technische data

407 Balgpomp

Fabrikaat

Solinst

Toepasbare diepte

1m tot 150m onder maaiveld

Maximale flow

1 l./min
0,4l./min (25mm versie)

PVC uitvoering (ØxL)

42mm x 600mm

RVS uitvoering

42mm x 600mm
25mm x 600mm

Slang aansluiting 42mm uitvoering
Slang aansluiting 25mm uitvoering

1/4" of 3/8" enkel of dubbel
1/4" dubbel

Slang materiaal

LDPE of Teflon gelijnd LDPE

Veiligheidslijn

1/6" RVS kabel / Kevlar koord
103 tag line

Bron diameters

42mm >44mm
25mm > 32mm

Verpomping

Vertikaal en gehoekt (horizontaal) 

Balg materiaal

Teflon of PE

Pomp Controller

Optioneel 464(125psi) of  464(250psi)

 

Blaaspomp
Model 407

De Solinst Balgpomp maakt consistente, hoogwaardige monsters in alle soorten toepassingen mogelijk. De pomp biedt uitstekende prestaties en betrouwbaarheid. Met Solinst Balgpompen is er de zekerheid dat er tijdens het bemonsteren geen lucht / watercontact is. Het voldoet aan de strengste Amerikaanse EPA-normen voor VOC-grondwatermonitoring.

De blaas zorgt ervoor dat de lucht of het gas van de aandrijving niet in contact komt met het monster, waardoor ontgassing of contaminatie van het monster wordt vermeden. Solinst Balgpompen zijn robuust en gaan lang mee. PTFE-blazen zijn ideaal voor, terwijl minder dure polyethyleen blazen beschikbaar zijn voor diegenen die de blaas na elk gebruik verkiezen te vervangen. Blazen en inlaatfilters zijn gemakkelijk te vervangen in het veld in slechts een paar minuten. Geen speciaal gereedschap vereist.

Uitstekend geschikt voor zowel reguliere stroming of lage stroom bemonstering, de roestvrij stalen pompen kunnen pompen van dieptes tot 150 m. onder maaiveld niveau.

Low Flow Purge en Sampling

Monstername met laag debiet biedt monsters van uitstekende kwaliteit door het verminderen van turbulentie. Het vermindert ook het spoelvolume en dus de bemonsteringstijd en verwijderingskosten. Bij gebruik van een elektronische pompbesturingseenheid van het Solinst Model 464, kan de Solinst pomp worden aangepast om een ​​continue output van 100 ml / min of minder te bieden.

Gebruik van een doorstroomcelsysteem tijdens bemonstering met laag debiet, maakt de continue analyse van spoelwater, in-line, mogelijk.Bemonstering kan beginnen zodra de waarden stabiliseren.

Er zijn ook packers beschikbaar om de spoelvolumes verder te verminderen en om de bemonsteringstijden te versnellen.

De Solinst Balgpomp

Solinst Balgpompen zijn vervaardigd uit 316 roestvrij staal en hebben PTFE-controlekogels. De meest gebruikte blaas is PTFE, maar er zijn ook polyethyleen blazen verkrijgbaar. Dit is de ideale bemonsteringspomp voor de meeste soorten gemeentelijke, industriële en algemene milieutoepassingen, vooral waar VOC-analyse van het monster belangrijk is.

Pompregelaars

De elektronische pompbesturingseenheid Model 464 is beschikbaar in versies van 125 psi of 250 psi en maakt gebruik van 4 AA-alkalinebatterijen die maximaal 100 uur normaal gebruik meegaan. Deze controllers kunnen ook handmatig worden bediend als uw batterijen leeg raken in het veld, met alleen een bron met gecomprimeerd gas. Het heeft automatische vooraf ingestelde voorbeeldmodi van lage tot hoge stroominstellingen. Bovendien kunnen maximaal 99 door de gebruiker gecreëerde stroomsnelheden worden opgeslagen in FRAM-geheugen. De controller maakt snellere spoelsnelheden en nauwkeurige regeling van de lage stroomsnelheid mogelijk om te zorgen voor een representatief monster van 100 ml / min of minder bij het nemen van monsters voor VOC's.

Deze handige controllers zijn robuust, betrouwbaar en geschikt voor alle omgevingen. Quick-connect fittingen maken onmiddellijke bevestiging mogelijk aan speciale doppen, draagbare haspeleenheden en aan een luchtcompressor of een bron met gecomprimeerd gas.

12V olieloze luchtcompressor

De Solinst 12 Volt-compressor is licht van 9,5 kg, compact en ideaal voor gebruik in het veld, met name toepassingen met een lage stroomsnelheid van minder dan 30 m.

De compressor werkt met een 12 volt gelijkstroomvoedingsbron, zoals een auto- of vrachtwagenaccu, en wordt geleverd met krokodillenklemmen. De compressor werkt op maximaal 125 psi en is uitgerust met een 2 liter (7,6 l) luchttank met een vermogen van 150 psi.

Slangen

De standaardslang is 6 mm (1/4 ") single-line of 1/4" (6 mm) OD dual skip-bonded LDPE. PTFE-gevoerde LDPE en andere slangmaten zijn ook beschikbaar.
Solinst biedt speciale systemen met afzonderlijke druk- en monsterleidingen, zodat de kosten voor het vervangen van de monsterlijn tot een minimum worden beperkt. Draagbare systemen zijn voorzien van 1/4 "(6 mm) dubbel overslaan-gebonden slangen voor eenvoudige bediening.

Werking van de 407 pomp

Wanneer een Solinst 407 pomp in een put wordt neergelaten, laat hydrostatische druk formatiewater de centrale PTFE-kamer (de blaas) binnen via het inlaatfilter en vult het tot statisch niveau.

Wanneer gecomprimeerde lucht of gas op de aandrijflijn wordt aangebracht, brengt dit de ruimte rond de blaas onder druk, waardoor het in elkaar klapt en het water in de monsterlijn omhoog drukt.

Terugslagkleppen zorgen ervoor dat er geen water terugstroomt door de pomp of in de formatie.

Wanneer gecompresseerde lucht of gas wordt afgeblazen (vrijgegeven), komt er meer formatiewater in de blaas. Wanneer de druk opnieuw wordt toegepast, wordt het verse formatiewater naar boven geduwd.

De druk / ontluchtingscycli worden herhaald, waardoor een gelijkmatige stroom water langs de monsterlijn wordt verkregen zonder dat het vluchtige materiaal uit het monster wordt gestript. Troebelheid wordt geminimaliseerd door de lage stroomsnelheden en de zachte pompwerking.

Zo wordt een VOC-grondwatermonster van hoge kwaliteit verkregen.

Hogere stroomsnelheden

Wanneer grotere zuiveringsvolumes vereist zijn, kunnen Solinst Balg pompen stroomsnelheden tot 1,5 L / min leveren.

Bijvoorbeeld:
1,66 "x 2 ft (42 mm x 610 mm) blaaspomp op 100 psi, met 1/4" buitendiameter aandrijflijn en 3/8 "OD-monsternamelijn, 15 m onder de grond bij 7,5 m onder waterniveau geeft 1,5 L / min.Dubbelkleppomp Solinst Model 408
PVC of RVS
Dubbelkleppomp  Solinst 408

Technische data

408 Dubbelklep pomp

Fabrikaat

Solinst

Toepasbare diepte

1m tot 150m onder maaiveld

Maximale flow

1.5 l./min
0,3l./min (408M versie)

PVC uitvoering (ØxL)

42mm x 600mm

RVS uitvoering

42mm x 600mm
16mm x 300mm
9,5mm x 150mm (408M versie)

Slang aansluiting 42mm uitvoering
Slang aansluiting 25mm uitvoering

1/4" of 3/8" enkel of dubbel
1/4" dubbel

Slang materiaal

LDPE of Teflon gelijnd LDPE
Teflon 408M versie

Veiligheidslijn

1/6" RVS kabel / Kevlar koord
103 tag line

Bron diameters

42mm >44mm
25mm > 32mm
408M >12mm

Verpomping

Vertikaal / gehoekt

Vervangdelen

Ja door de gebruikter te vervangen

Pomp Controller

Optioneel 464(125psi) of  464(250psi)

 

Dubbelkleppomp Model 408

De Solinst Double Valve Pump (DVP) is een pneumatische pomp waarmee consistente monsters van hoge kwaliteit kunnen worden gebruikt. Het is bewezen in duizenden toepassingen.
Het biedt uitstekende prestaties en betrouwbaarheid. Er is geen vervanging van de blaas vereist en de pomp met dubbele klep biedt hogere pompsnelheden dan met de Solinst Blaaspomp. Er is een selectie van maten en materialen, variabele stroomsnelheden en het kan in het veld worden onderhouden.
De DVP is geschikt voor bemonstering met laag debiet of normaal debiet. De roestvrijstalen pompen kunnen werken tot een diepte van 150 m.

Kenmerken

Eenvoudige decontaminatie. Alles is gemakkelijk toegankelijk of vervangbaar zonder gereedschap. Alle componenten kunnen worden gereinigd met milde zeep of niet-fosfaatzeep. Overleeft droog pompen, vieze lucht en zand
Pompen worden niet beschadigd door werking in met sediment beladen water of in droge pompomstandigheden. Bespaart tijd en kosten. Met een lage flow-sampling wordt het spoelvolume verminderd en de tijd die nodig is om een ​​sample te verkrijgen. Er is minder behoefte aan herhaalde bemonstering, waardoor de tijd die nodig is voor elke bemonsteringsronde wordt verkort. Onderdeel van een eenvoudig systeem.
De luchtcompressor of tank, de pompregelaar en de doorstroomcel kunnen met de DVP gemakkelijk naar elke locatie worden getransporteerd. Knelkoppelingen, snelkoppelingen en push-fit verbindingen maken eenvoudige bevestiging aan well caps of draagbare haspels mogelijk.
toepassingen
Low Flow Sampling
Geeft uitstekende VOS-retentie, vergelijkbaar met resultaten van blaaspompen. Wanneer u de elektronische pompregelaar van het Solinst Model 464 gebruikt, kan de DVP worden aangepast om een ​​continue uitvoer van 100 ml / min of minder te bieden.
Niet-verticale toepassingen
Werkt effectief in bijna elke hoek en kan onder stortplaatsen, residuen, opslagtanks of pluimen worden geplaatst.
Percolaat / Productpompen
Pneumatische aandrijfpompen kunnen worden gebruikt voor het verpompen van verontreinigende vloeistoffen. Een hoog gehalte aan vaste stoffen, oplosmiddelen, koolwaterstoffen en andere chemicaliën worden gemakkelijk en economisch verpompt.

Pompwerking

Wanneer de pomp in een put of boorgat wordt geplaatst, stijgt water in de pomp en de slang tot het statische niveau. Het gas dat door de controller wordt toegevoerd, drukt naar beneden op de waterkolom in de aandrijflijnslang en sluit de terugslagklep aan de onderkant van de pomp. Dit forceert water in de monsterleidingbuis.
Een ontluchtingsperiode, gedurende welke het gas wordt vrijgegeven, maakt hydrostatische druk mogelijk om de pomp en de aandrijflijn te vullen met monsterwater. De bovenste keerklep voorkomt dat water in de monsterleiding terugvalt in het pomphuis. Deze druk- en ontluchtingscyclus wordt herhaald om water naar het oppervlak te brengen.
Voor een juiste verzameling van vluchtige stoffen, mag de aangebrachte druk nooit hoog genoeg zijn, noch mag de aandrijfperiode lang genoeg zijn om gas in het lichaam van de pomp te laten komen en het monster te beluchten. Als het goed wordt gebruikt, komt er nooit "lucht" in contact met het monsterwater, dat hoogwaardige VOC-monsters produceert die vergelijkbaar zijn met die van een blaaspomp.
De stroomsnelheden variëren afhankelijk van de diepte van de pomp onder het oppervlak, de diepte onder het waterniveau, de grootte van de aandrijving en de bemonsteringsslang, de rij- en ontluchtingstijden, de toegepaste gasdruk, de aanvulling van de watervoerende laag en de grootte van het pomplichaam.

Pompregelaars

De elektronische pompbesturingseenheid Model 464 is beschikbaar in versies van 125 psi of 250 psi en maakt gebruik van 4 AA-alkalinebatterijen die maximaal 100 uur normaal gebruik meegaan. Deze controllers kunnen ook handmatig worden bediend als uw batterijen leeg raken in het veld, met alleen een bron met gecomprimeerd gas. Het heeft automatische vooraf ingestelde voorbeeldmodi van lage tot hoge stroominstellingen. Bovendien kunnen maximaal 99 door de gebruiker gecreëerde stroomsnelheden worden opgeslagen in FRAM-geheugen. De controller maakt snellere spoelsnelheden en nauwkeurige regeling van de lage stroomsnelheid mogelijk om te zorgen voor een representatief monster van 100 ml / min of minder bij het nemen van monsters voor VOC's.

Deze handige controllers zijn robuust, betrouwbaar en geschikt voor alle omgevingen. Quick-connect fittingen maken onmiddellijke bevestiging mogelijk aan speciale doppen, draagbare haspeleenheden en aan een luchtcompressor of een bron met gecomprimeerd gas.

12V olieloze luchtcompressor

De Solinst 12 Volt-compressor is licht van 9,5 kg, compact en ideaal voor gebruik in het veld, met name toepassingen met een lage stroomsnelheid van minder dan 30 m.

De compressor werkt met een 12 volt gelijkstroomvoedingsbron, zoals een auto- of vrachtwagenaccu, en wordt geleverd met krokodillenklemmen. De compressor werkt op maximaal 125 psi en is uitgerust met een 2 liter (7,6 l) luchttank met een vermogen van 150 psi.

Slangen

De standaardslang is 6 mm (1/4 ") single-line of 1/4" (6 mm) OD dual skip-bonded LDPE. PTFE-gevoerde LDPE en andere slangmaten zijn ook beschikbaar.
Solinst biedt speciale systemen met afzonderlijke druk- en monsterleidingen, zodat de kosten voor het vervangen van de monsterlijn tot een minimum worden beperkt. Draagbare systemen zijn voorzien van 1/4 "(6 mm) dubbel overslaan-gebonden slangen voor eenvoudige bediening.Balg of DVP controller Solinst Model 464
125psi  of 250psi uitvoering
Pomp controller  Solinst 464

Technische data

464 Pomp controller

Fabrikaat

Solinst

Uitvoeringen

125psi of 250 psi versie

Gewicht

2,3 kg / 3,5 kg

Afmetingen

23cm x 26cm x 12cm

Werk temp.

-20°C tot 50°C

Druk / ontlucht Cycli

1-999sec.

Max. site naam

16 karakters

Geheugen

99

Batterijen

4xAA, 100 uur

Geschikt voor

407 pomp / 408 pomp

Geheugen type

Niet vluchting FRAM

Accessoires

12V copressor optioneel

 

Pomp Controller Model 464

De elektronische pompbesturingseenheid Model 464 is beschikbaar in versies van 125 psi of 250 psi en maakt gebruik van 4 AA-alkalinebatterijen die maximaal 100 uur normaal gebruik duren. Deze controllers kunnen ook handmatig worden bediend als uw batterijen leeg raken in het veld, met alleen een bron met gecomprimeerd gas.

De 464 elektronische pompbesturingseenheid heeft automatische vooraf ingestelde voorbeeldmodi van lage tot hoge stroominstellingen. Bovendien kunnen maximaal 99 door de gebruiker gecreëerde stroomsnelheden worden opgeslagen in FRAM-geheugen. De pompbesturingseenheid maakt snellere spoelsnelheden en nauwkeurige regeling van het lage debiet mogelijk om te zorgen voor een representatief monster bij 100 ml / min of minder bij bemonstering voor VOC's (vluchtige organische verbindingen).

Deze handige pompbesturingseenheden zijn robuust, betrouwbaar en geschikt voor alle omgevingen. Quick-connect fittingen maken onmiddellijke bevestiging mogelijk aan speciale doppen, draagbare haspeleenheden en aan een luchtcompressor of een bron met gecomprimeerd gas.

Werkingsprincipes

De pompbesturingseenheid regelt de toevoer van gecomprimeerd gas naar pneumatische pompen, inclusief Solinst-blaaspompen en dubbele-kleppompen. De aandrijf- (druk) en ontluchtingsperioden worden cyclisch uitgevoerd om waterstroming te verschaffen. Tijdens pressurisatieperioden wordt water in de monsterslang gedwongen. De Vent-periode zorgt ervoor dat water opnieuw de pomp kan binnengaan (herladen). Cyclusherhaling kan handmatig of automatisch worden geregeld met behulp van vooraf ingestelde pompsnelheden.

12V olieloze luchtcompressor

De Solinst 12 Volt-compressor is licht van 9,5 kg, compact en ideaal voor gebruik in het veld, met name toepassingen met een lage stroomsnelheid van minder dan 30 m.

De compressor werkt met een 12 volt gelijkstroomvoedingsbron, zoals een auto- of vrachtwagenaccu, en wordt geleverd met krokodillenklemmen. De compressor werkt op maximaal 125 psi en is uitgerust met een 2 liter (7,6 l) luchttank met een vermogen van 150 psi.


Peristaltische Pomp Solinst Model 410

Peristaltische pomp Solinst 410

Technische data

Solinst 410 Pomp

ATEX label

nvt

Principe

Peristaltische pomp bi-directioneel

Pompsnelheid

Regelbaar middel draaiknop

Debiet

120ml/min - 3.5l/min (16mm)
40ml/min - 900ml/min (10mm)

Afmetingen  Gewicht

33cmx13cmx17cm 3.3kg.

Tubing

10mm of 16mm

Distributie

Directe distributie of via distributieplaat (afhankelijk van flescombinatie)

Fles combinatie

niet inbegrepen

Werk temperatuur

0°C ... 40 °C

Opvoerhoogte pomp

10 m

Sample methoden

regelbaar via draaiknop

Bluetooth

nvt

Nominale spanning

12V DC

Stroom verbruik

max. 3-5 A

Vermogen verbruik

max. 60 VA

Koelvloeistof

geen


Peristaltische pomp Model 410

Ontworpen voor gebruik in het veld, is de omkeerbare stroom peristaltische pomp van Solinst ideaal voor dampbemonstering of watermonsters uit ondiepe putten en oppervlaktewater. Het kan worden gebruikt voor vacuümpompen en voor druktoevoer van vloeistoffen of gassen.

De mechanische peristaltische werking maakt gebruik van roterende rollen om de siliconenslang in te drukken, waardoor een vacuüm ontstaat, dat alle vloeistof of gas in de gekozen richting verplaatst. Het is effectief voor dieptes tot de limiet van de zuiglift, die varieert met de hoogte, en kan oplopen tot 10 m op zeeniveau.

Ontwerp 410 pomp

De Solinst peristaltische pomp heeft een heldere pompkop waarmee u de pompkopbuis voor en tijdens het gebruik snel en gemakkelijk kunt inspecteren. Het deksel van de pompkop is eenvoudig te verwijderen voor het reinigen of vervangen van de slang. De slangleidingen van de pompkop zijn ontworpen om de slangen op hun plaats te houden tijdens de bemonstering, er zijn geen extra slangklemmen vereist.

De peristaltische pomp is compact en licht van gewicht. Een handgreep en een handige bediening aan de bovenkant van de pomp maken hem perfect voor veldwerk.

De Solist peristaltische pomp heeft geen ventilatieopeningen, roosters of openingen. De metalen behuizing is extreem robuust en waterbestendig. Dit maakt de peristaltische pomp eenvoudig te onderhouden en te repareren.

Krachtbron en motor

Een 4 m netsnoer maakt gebruik van krokodillenklemmen om verbinding te maken met bijna elke 12 volt gelijkstroomvoedingsbron die ten minste 3-5 ampère bij maximale trekkracht kan leveren (zoals een accu voor auto, marine of kleine gelcellen). De pomp kan rechtstreeks op de accu van uw voertuig worden aangesloten.

De motor met variabel toerental is omkeerbaar, heeft een eenvoudig te resetten stroomonderbreker (geen zekering te vervangen) en heeft bescherming tegen omgekeerde polariteit om schade aan de pomp te voorkomen.

Pompslangen

De standaard pompslang is 16 mm siliconen van medische kwaliteit, die eenvoudig kan worden bevestigd aan een 13 mm slang. Een adapterkit naar 10 mm slang zorgt voor lagere bemonsteringssnelheden. Deze slang kan eenvoudig worden bevestigd aan 6 mm tubing.

Om een ​​hoge monsterintegriteit te bieden, komt het monster alleen in contact met de tubing. Het vervangen van de slang tussen locaties voorkomt de mogelijkheid van kruisbesmetting. Om de langdurige decontaminatieprocedures te verkorten, koopt u eenvoudigweg de goedkope slangen in de peilbuis aan.

Bemonsteringspercentages

De model 410 peristaltische pomp heeft variabele pompsnelheden, met behulp van twee verschillende maten siliconen pompkopbuizen. Met de standaard 5/8 "OD (16 mm) levert hij van 120 ml / min tot bijna 3,5 l / min.

De 3/8 "OD (10 mm) slangadapterset biedt een bemonsteringsfrequentie van slechts 40 ml / min en tot 900 ml / min. Deze lage snelheid is ideaal voor bemonstering met laag debiet en het vullen van kleine monsterflessen.

De omgekeerde werking van de peristaltische pomp is ideaal voor back flushing bij gebruik van de Drive-Point Profiler (zie Model 660 data sheet).

Handpomp Solinst Model 404

Handpomp Solinst 404

Technische data

Solinst 404 handpomp

ATEX label

nvt

Principe

handpomp met kogel

Pompwerking

op en neer gaande beweging met de hand 15cm tot 30cm.

Debiet

tot 7,6l/min (16mmx12.5mm)
tot 15l/min (25mmx21mm)

Afmetingen (diameter) in mm

10 - 12,5 -16 - 19 - 25 - 32

Tubing innerdimeter (mm)

6 - 10 - 12,5 - 21

max opvoerhoogte

60m.

VOC monstername

niet geschikt

   

Inertiële pomp Model 404

De model pomp is een eenvoudige, betrouwbare traagheidspomp die een kosteneffectieve bemonsteringsoptie biedt voor grondwatermonitoring.

De pomp bestaat uit een stijgbuis voorzien van een eenrichtingsvoetklep. Het kan eenvoudig met de hand worden bediend op ondiepe diepten of met behulp van een pompmechanisme aan de oppervlakte. De buizen en voetkleppen zijn er in een groot aantal formaten die geschikt zijn voor de meeste boorputdiameters en monstername-toepassingen. Er is een 6 mm Mini-inertiepomp beschikbaar voor bemonstering in CMT Multilevel-systemen (zie gegevensblad Solinst Model 403.)

De traagheidspomp is een eenvoudig alternatief voor het gebruik van een hoosvat. Net als een hoosvat is het belangrijkste onderdeel de controlekogel die zich in de voet van de pomp bevindt. Als zodanig wordt de traagheidspomp vaak een voetklep genoemd.

Werking

Breng voor het verkrijgen van een monster een voetventiel met de hand op de buis en laat deze vervolgens zakken tot de gewenste diepte in een put of boorgat. Beweeg de slang herhaaldelijk lager en hoger ongeveer 15 - 30 cm. Een hoeveelheid water komt de buis binnen bij de neerwaartse slag en wordt, als de klep sluit, bij de opwaartse slag vastgehouden. Hierdoor kan het water geleidelijk in de slangen stijgen en aan de oppervlakte komen.

Het is heel gemakkelijk om de pomp met de hand te bedienen, maar indien gewenst, zijn er oppervlaktepompmechanismen die handmatig of met benzine of elektriciteit worden aangedreven.

Kenmerken

Gemakkelijk met de hand te bedienen

Ideaal voor een goede ontwikkeling

Werkt op 60+ m

Voor 12 mm - 150 mm putten

Efficiënte zuiveringssnelheden en monsters van hoge kwaliteit

In wezen onderhoudsvrij

Hoge dichtheid polyethyleen (HDPE) -buizen worden het meest gebruikt. Het is goedkoop, biedt hoge sterkte en duurzaamheid, en goede sampling-eigenschappen. Verkrijgbaar in verschillende maten, de slangen worden geleverd in rollen van 100, 200 of 500 ft (30, 60 of 150 m). PTFE-slangen zijn ook beschikbaar.

Footvalves

Voetkleppen bestaan ​​uit een controlekogel in het klephuis en zijn verkrijgbaar in Delrin of roestvrij staal, in verschillende maten van 16 mm tot 25 mm diameters. Taps toelopende draden maken het mogelijk dat de voetklep aan beide uiteinden van de stijgleiding buigt.

De Mini-traagheidspomp (403 MIP) bestaat uit twee roestvrijstalen inserts en een controlekogel die gemakkelijk in de buis van 6 mm x 4,3 mm kunnen worden geïnstalleerd.

Stroomsnelheden

De stroomsnelheid is een functie van het momentum dat in de slang wordt gegenereerd. Het varieert met de lengte van de slang, de onderdompelingsdiepte van de voetklep, de buiging van de buis en de snelheid waarmee de slang wordt gepompt. Tot 7,6 l / min met buizen van 16 mm x 12,5 mm. Hogere volumes worden verkregen door het gebruik van elektrische of benzine aangedreven oppervlakte pompmechanismen.

 In-line wegwerpfilters

 High-flow, in-line wegwerpfilters hebben een membraan van 0,45 μm. Ze hebben een filtratiegebied van 650 cm2, om op effectieve wijze monsters te prepareren voor analyse van opgeloste metalen, of om grote volumes troebel grondwater te filteren. Elk filter heeft 9,5 mm slang inlaat- en uitlaataansluitingen, evenals een 1/8" NPTM ontluchtings- / afvoeraansluiting. Deze filters kunnen ook worden gebruikt met de meeste andere Solinst samplingapparaten. (Zie Solinst Model 860 Data Sheet.)

Interval monstername Solinst Model 425

Interval monstername Solinst 425

Technische data

Solinst 425 interval monstername

ATEX label

nvt

Principe

Luchtdruk - kogelkraan

Werking

1. Cylinder op druk zetten
2. Laten zakken tot gewenste diepte
3. Druk afhalen en cylinder laten vollopen
4. Terug op druk zetten
5. Cylinder naar boven halen

Volume (discreet) in ml

175 - 475 - 800 - 365 - 1000 - 1800

Afmetingen (diameter) in mm

25.4 - 42 - 50,8 (x610 of x1220)

maximale diepte

150m

Borgin

RVS kabel of 103 Tagline

VOC monstername

niet geschikt

   

Discrete Interval Sampler Model 425

De Solinst Model 425 Discrete Interval Sampler (DIS) is een roestvrijstalen sampler, met LDPE-slangen gemonteerd op de handige Solinst-haspel. De haspel heeft een drukbevestiging voor een hogedruk handpomp en een druk / ontluchtingschakelaar die wordt gebruikt om de druk op de sampler aan te leggen en vrij te geven. Bij elke Discrete Interval Sampler wordt een sample-release-apparaat meegeleverd.

Werking

De sampler wordt onder druk gezet voordat hij in de put wordt neergelaten om te voorkomen dat er water in de sampler stroomt. Zodra de gewenste diepte is bereikt, wordt de druk opgeheven en vult de hydrostatische druk de sampler met water rechtstreeks vanuit de bemonsteringszone. Een zwevende controlekogel in de monsternames van ø 42 mm en 25 mm voorkomt dat water de slang binnendringt, waardoor de noodzaak van het ontsmetten van de slang vermeden wordt.

Wanneer de monsternemer is gevuld, kan deze weer onder druk worden gezet en naar de oppervlakte worden gebracht. Het monster wordt gedecanteerd met behulp van de monsterafgifte-inrichting, die de stroom reguleert en ontgassing van het monster minimaliseert. De monsternemer is eenvoudig te demonteren voor decontaminatie.

Biologisch afbreekbare wegwerpbare PVC-bailers en roestvrijstalen Point Source Bailers zijn ook verkrijgbaar bij Solinst (zie Model 428 BioBailer & 429 Point Source Bailer Data Sheets).

Discrete interval No-Purge Sampling

Discrete intervalbemonstering is ideaal voor het verkrijgen van echt representatieve watermonsters en voor het verkrijgen van monsters van het product (LNAPL en DNAPL). De DIS is ideaal voor grondwatermonstername van onderaf een laag olie / product op het wateroppervlak, omdat hierdoor een monster kan worden verkregen dat niet door de olie wordt aangetast.

Discrete-intervalbemonstering wordt ook gebruikt om open waterlichamen te profileren, open boorgaten en gezeefde bronnen te openen en monsters te verzamelen van verschillende niveaus of instroompunten. Het mengen van water uit verschillende niveaus in de put wordt geminimaliseerd.

De Model 425 Discrete Interval sampler wordt ook herkend als een no-purge sampler. No-purge, ook wel zero-purge of passive sampling methoden genoemd, is door veel regelgevende instanties wereldwijd aanvaard voor het verkrijgen van hoogwaardige grondwatermonsters.

Deze bemonsteringsmethoden zijn gebaseerd op het principe dat grondwater dat in een put stroomt, in evenwicht blijft met de aangrenzende waterhoudende eenheid. Bemonstering op het discrete interval moet resulteren in representatieve monsters, zonder de noodzaak voor zuivering.

Toepassingen

Het verkrijgen van een representatief grondwatermonster van onder olie / productlagen
Discrete intervalbemonstering in meren, rivieren en putten
Chemisch profileren van putten
Bemonstering op instromingspunten tot goed
LNAPL- en DNAPL-bemonstering

voordelen

Monsters van hoge kwaliteit
Monster is niet door buizen gepompt
Geen vermenging van water van verschillende niveaus
Minimale verstoring van het water
Eenvoudige demontage voor decontaminatie
Voorkomt zuivering en afvoer van spoelwater
Minder kosten en tijd om monsters op te halen
Eenvoudige bediening en transport

LNAPL- en DNAPL-sampling

De Solinst 122-interfacemeter detecteert snel en eenvoudig water en drijvende of zinkende productlagen (LNAPL of DNAPL).

Infraroodbreking wordt gebruikt om vloeistoffen en geleidbaarheid te detecteren om water te onderscheiden. Een constant licht en een constante toon duiden op een product. Water wordt aangegeven met onderbroken signalen. Nadat een LNAPL- of DNAPL-laag is gedetecteerd, kan een monster worden genomen met behulp van de Model 425 Discrete Interval Sampler op de diepte die wordt aangegeven op de vlakke tape van de interfacemeter (gemarkeerd elke of mm).

VOC-bemonstering

Discrete interval-samplers zijn uitstekend voor VOC-sampling, omdat er geen vermenging plaatsvindt met water van verschillende niveaus in de well. Het monster heeft minimaal contact met lucht en passeert niet door een lange lengte buizen, waardoor het risico van vluchtige organische stoffen verloren gaat.

Opschortingskabel

Aan de bovenkant van de sampler bevindt zich een kabelconnector voor eenvoudige aansluiting op een ophangkabel. De Solinst Model 103 Tag Line is ideaal. Deze wordt geleverd met een clip voor eenvoudige bevestiging / onthechting.

Materialen

Samplers zijn vervaardigd van roestvrij staal met o-ringen en controlekogels van PTFE en polypropyleen. Het meest gebruikte buismateriaal is polyethyleen met lage dichtheid (LDPE), maar PTFE of PTFE beklede polyethyleen buis is ook beschikbaar.

De Solinst Discrete Interval Sampler kan bemonsteren tot een diepte van 500 ft. (150 m) onder het waterniveau, ongeacht de totale diepte van het oppervlak.

 

Interval monstername Solinst Model 429

Interval monstername Solinst 429

Technische data

Solinst 429 interval monstername

ATEX label

nvt

Principe

Traagheid - kogelkraan

Werking

1. Laten zakken tot gewenste diepte
2. Cylinder naar boven halen

Lengten (mm)

610 - 910 - 1220

Diameters in mm

12.7 - 25.4 - 38.1 - 50.8

maximale diepte

60m

Borgin

RVS kabel of 103 Tagline

VOC monstername

Geschikt

   

Punt bemonsteraar Model 429

Puntbronbemonstering is ideaal voor het verkrijgen van representatieve monsters van grondwater van hoge kwaliteit uit specifieke diepten. Hiermee kan water worden verzameld dat net op een gewenst bemonsteringspunt in een put is terechtgekomen. Dit kan het reinigen en verwijderen van gezuiverd water voorkomen.

De Point Source Bailer kan worden gebruikt om een ​​open boorgat te profileren of goed te screenen, waarbij monsters worden verzameld van verschillende niveaus of punten van instroom. Voorspellingen van het monster als gevolg van het mengen van het monster met water van verschillende niveaus in de put worden geminimaliseerd.

Voor puntbronbemonstering produceert Solinst ook de Model 425 Discrete Interval Sampler die onder druk staat voordat hij in de put wordt neergelaten. Dit voorkomt dat water de sampler binnengaat totdat de gewenste diepte is bereikt. (Zie gegevensblad Model 425.)

Point Source Bailer Design

De Solinst Point Source Bailer heeft dubbele kogelkranen, boven en onder. Het is een eenvoudig en kosteneffectief apparaat voor het profileren van watervoerende lagen. Het heeft geen kostbare of moeilijk te vervoeren hulpapparatuur nodig, waardoor het ideaal is voor puntbronbemonstering op moeilijk bereikbare locaties.

Het miniatuurmodel met een diameter van 0,5 "(12,7 mm) is ideaal voor gebruik in smalle buizen en directe drukinrichtingen.

BWerkwijze

De buffer wordt langzaam naar de gewenste diepte van het monster op een ondersteuningslijn neergelaten. Terwijl de bemonsteraar omlaag wordt gebracht, gaan beide kogelkleppen open, waardoor er water door de monsternemer kan stromen.

Bij het bereiken van de bemonsteringsdiepte wordt de bemonsterbuis langzaam en gelijkmatig omhoog gebracht. Het gewicht van het water en de opwaartse beweging van de monsternemer houden beide kogelkranen gesloten. De bovenste kogelklep verhindert dat het monster in de monstername buis zich op hogere niveaus in het boorgat met water vermengt. De onderste klep voorkomt dat het monster uit de monsternemer lekt.

Eenmaal aan de oppervlakte wordt de monsterbuis geleegd door de bovenste luchtopening te openen zodat het water langzaam door de monsterafgifte-opening in een beker loopt.

De Point Source Bailer kan vervolgens worden gedecontamineerd voordat het volgende monster wordt genomen.

Materialen

De Solinst Point Source Bailer is vervaardigd uit 316 roestvrij staal met PTFE-kogelkranen en o-ringen. De sampler wordt compleet geleverd met een ontgrendel hulpstuk van roestvrij staal om verlies van vluchtige stoffen tijdens overdracht naar de monstercontainer tot een minimum te beperken.

De Solinst Model 103-veiligheidslijn wordt aanbevolen als ondersteuningslijn voor de Point Source Bailer. Er is de optie van een met een laser gemarkeerde kabel (gemarkeerd met elke 5 cm of met een laser gemarkeerde vlakke tape (gemarkeerd met elke mm), gemonteerd op een eenvoudig te gebruiken haspel. (Zie gegevensblad Model 103.)

 

Wordt klant bij Spectrasens en ervaar onze producten!

© 2018 Spectrasens.com. Alle rechten voorbehouden. Designed By Tom Rottiers

Downloads